Een docent drukte mij eens een zilverstift in de handen. Dat bleek een goede inschatting van hem. De leercurve van dit medium bleek wel tamelijk stijl. En goed materiaal slecht te krijgen omdat het weinig gebruikt wordt in Nederland.
Misschien heb je ooit gehoord tijdens kunstgeschiedenis over dit oude medium. Of heb je zelfs een korte introductie gehad maar ben je er vervolgens nooit aan toe gekomen. Op deze website ga ik mijn ervaringen delen en antwoorden geven op alle lastige vragen die ik gaandeweg tegenkwam.
Ook zal ik laten zien wat er allemaal mogelijk is met zilverstift aan de hand van oude én nieuwe kunstenaars. Je kunt alvast beginnen met mijn eigen kunstenaarsportfolio: benvanderwel.nl.
Deze informatie bied ik gratis aan. Omdat ik het mooi vind om kennis te delen.
* Uitgelichte afbeelding: Albrecht Dürer, Zwei Burgen (1521). Zilverstift.
Ik ben al enige tijd op zoek naar de materialen om met zilverstift te werken. Helaas krijg ik overal ” niet leverbaar” te horen. Ook online kom ik helemaal nergens.
Graag wat meer info over de aanschaf en de kosten van deze. Ik ben zelf al enige tijd bezig met het tekenen van oude meesters, nu wil ik dit ook met zilver aangaan, heel origineel dus.
Beste Roel, dank voor je reactie! Ja daar liep ik ook tegenaan. Maar zoals je ziet is het mij gelukt. Ik zal er snel een stukje aan wijden, mét links.
Fijn, Ben, dan wacht ik daar op.
Alsjeblieft, Roel! http://zilverstift.nl/2022/12/10/waar-koop-je-zilverstift/
Dank voor de duidelijke pagina. Mij is duidelijk geworden dat losse draad van bijv. 1 mm gemakkelijker te koop is dan een stift in de winkel. Daar kan ik een grove vulpotlood bij gebruiken.
Ik wil werken op dunne mdf paneeltjes van 20 x 30 en bewerken met gips (zoals de muren in huis)
Lijkt een leuk experiment met de oude meesters in gedachte.
Ja, op een harde ondergrond met gips is het prima tekenen met zilverstift. Succes!